בישול אורז מלא


טיפים לבישול אורז מלא

  • רובנו נוהגים לטגן  אורז לבן במעט שמן לפני הוספת המים על מנת שהגרגירים לא ידבקו אחד לשני והאורז יצא " אחד אחד". רובנו גם אימצנו הרגל זה לפחמימות אחרות כמו אורז מלא וקינואה. זה הזמן להיזכר כי פחמימות מלאות נבדלות מה"לבנות" בהימצאות קליפה מסביב לליבה העמילנית. קליפה זו מונעת מהעמילנים לצאת ומהפחמימה להידבק. אז זהו, אפשר להפסיק לטגן אורז מלא, קינואה, חיטה ודומיהם לפני הבישול, הם לא נדבקים.
  • אתם משרים אורז מלא? השרו כמות כפולה (זמן השריה מומלץ 3-24 שעות) סננו את המים ושימרו את האורז במקרר. האורז ניתן לאחסון בצורה כזו עד 4 ימים. כך תוכלו להשתמש בפחמימות מלאות בצורה פשוטה יותר.